За нас


Съвременният човек е изложен на огромно количество стрес, породено от икономическата несигурност, натрупана емоционална неудовлетвореност и психична обърканост. Често се губим извън себе си, защото битките във външната реалност взимат превес като връщане на кредити, смяна на политическо управление, запазване на сигурността на работното място, контрола върху различни зависимости, влошеното качество на храната.

Всичко това води до хронична преумора, обременен ум, емоционална неудовлетвореност, болести и усещане за изгубено щастие. Сякаш механично съществуваме поради инерцията на битките в които участваме. И преминаваме през живота, като понавик, дори на инат, за да покажем оцеляване. И човек попаднал в този плен , няма време да  „ вдиша свободно“, без страх, да остане в своята тишина, да се обърне към вътрешния си ресурс , за да намери хармоничната истина за себе си . Всеки  лутайки се в илюзиите, преживява различни роли и опитности, но все остава с усещането за някаква липса и незавършеност.

Реалността на сегашното време в което живеем често показва това. На човек му е нужно да намери своето прозрение, това знание или провокация, които ще го потопят в живеенето на личния си хармоничен проект. Това е личната житейска мисия на всеки един от нас,това е автентичният ни Аз, който живее в баланс между ум-дух и тяло.

Човек осъзнавайки Кой съм Аз всъщност, развива индивидуалните си таланти, използва ресурсите си успешно, направлява ума да работи за него и професионално е удовлетворен. Често губим контрол над емоциите, страхуваме се да чувстваме, не намираме подходящия партньор за нас, загубваме се дори между битките на мъжките и женските аспекти. Забравя ме, че всеки има  лична отговорност да е сам е творец на собствения си живот. В това е нашата мисия , да подпомагаме търсещия в творенето на личната си промяна и щастие


ПОДПОМАГАЩИТЕ УСЛУГИ И ПРАКТИКИ В ЦЕНТЪР ЕМПАТИЯ ЦЕЛЯТ ДА РАЗВИВАТ ВСЯКО НИВО СЪСТАВЛЯВАЩО ЦЯЛОСТТА НА ЧОВЕКА   

ЗНАНИЕТО ЗА ПСИХИЧНОТО И УСПЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА УМА

 РАЗБИРАНЕ И ОВЛАДЯВАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ

ГРИЖАТА ЗА ЗДРАВОСЛОВНОТО ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ТЯЛОТО

ВРЪЗКАТА С ИНТУИЦИЯТА И ДУШАТА.НИЕ СЕ СТРЕМИМ ДА ВИ ДАДЕМ ТОВА КОЕТО ЩЕ Е ПОЛЕЗНО ЗА ВАС И СЕ РАДВАМЕ ОТ ВАШАТА РАДОСТ, ЗАЩОТО ТОВА Е ЦЕЛ.


 КАКВО Е "ЕМПАТИЯ"?

Емпатията създава особено пространство, изпълнено с взаимно признаване, доверие и обич. В нея се отразява състраданието на Аз-а, че другия може да бъде емоционално ощетен или уязвен. Любовта присъства в емпатийния отговор като мотив за пресътворяване образа на другия.

Това може да звучи неясно, и дори далечно. Сякаш с времето сме загубили способността си да се поставяме на мястото на другия. Възприемаме света едностранчиво и си мислим, че другите също го виждат по този начин. Не просто си го мислим, но и го очакваме. После идва разминаването между нашата представа и реално случващото се. Настава гняв, фрустрация (тревожност) или униние. И това създава усещането за натрупване на недоразумения, така че в един миг дори започваме да вярваме, че това е нещо съвсем нормално. Даже можем да отидем и по-далеч, да наричаме разминаването "проблеми".

Само една крачка е достатъчна, за да променим малко нашата гледна точка и да усетим нещата позитивно различни.

Възможно ли е да претворяваме реалността през очите на другия, който всъщност сме и ние?

Замисляли ли сте се, че за всички хора вие сте другият?

Може ли да си представите колко по-интересно би било да сте  другите и  себе си?

Веднъж да открием емпатията, ще започнем да я виждаме навсякъде, да я ценим и развиваме.Тя е безценен дар, който ще ни направи по-щастливи.

Еволюцията на съзнанието следва разрастващата се способност да обхващаме все повече гледни точки и части от света, докато накрая не станем света.


 

Магдалена Ангелова

 

Магдалена Ангелова e квалифициран клиничен психолог с психоаналитична перспектива. Опознавайки човешката опитност и нужда, тя избира да комбинира в своята работа класическата психология със знанието за източните методи и практики. За нея е ценно духовното и психично пробуждане, за да се активира духовната мъдрост и личностен успех. Тя въвежда нов подход за преживелищна терапия във всекидневния живот. Създава активна подпомагаща връзка със своите клиенти и изгражда модел за домашна терапия и самоусъвършенстване. Стъпвайки на метода“ Мама терапия“ на детския психиатър Борис Зиновиевич Драпкин за лечение на детската душа, тя надгражда неговите терапевтични блокове с нови три, базирани на нейните наблюдения и практика. Създава техниката за „ Жизнено-важните принципи в любовта“, която помага на двойките да подобрят разбирането и помощта един към друг. Разработва свой терапевтичен модел наречен „ Здравословна раздяла“ с който учи партньорите как да излизат от своите връзки с почит и уважение, изчиствайки гнева, болката и обидата, които са си причинили.Тя е водещ лектор на семинари за преодоляване на личните кризи и реализиране на личния потенциал.

В личен план Магдалена е един щастлив , изпълнен с желание за нови знания и приключения човек. Самата тя през своите трудни моменти е намерила личната си формула за баланса между семейство, лична свобода и работа в помощ за другите. Благодарна е за мъдростта и уроците , които трупа през ролите и на съпруга, майка, дъщеря и приятел.

В професионален план Магдалена работи чрез индивидуална и групова терапия, с деца и възрастни, в области като:

 • разрешаването на трудности и конфликти в партньорската двойката.
 • кризи във възпитанието на децата и знанието за мъдрото родителство
 • значението на пренатална психология и мъдростта на ембриона
 • осъзнаване и преодоляване на личните кризи
 • развиване на емоционалната интелигентност и освобождаване от болката, страха и несигурността.

Води международни семинари в областта на личностното развитие, психология на двата пола, заедност и раздяла на двойката, емоционална интелигентност и креативност, справяне с тревожни състояния, мъдрото родителство и майчина хипноза, безусловна любов и духовно пробуждане и др.

Организира духовни пътешествия на различни екзотични места съчетани с психологични тренинги за себепознание и самоосъществяване.

Магдалена Ангелова създава своя екип от специалисти и основава център“ Емпатия“ за психологично консултиране и обучение и участва в проекти с благотворителна дейност. Някой от постиженията ѝ в тази насока включват съвместен проект с АПОЗ – Асоциация на пациентите с онкологични заболявания и Национално сдружение за профилактика на рака на шийката на матката „HPV Guard”, където подпомага пациентите с онкологични заболявания с цел подкрепа и възстановяване. В процеса на своята работа и изследване основен фокус на нейната мисия е психичната превенция и духовна мъдрост . През 2016 год реализира Европейски тур под мотото „ Силата е в нас“ целта на който беше среща и семинари за психичната превенция и подкрепа на българите живеещи в чужбина

Квалификации

Част от дипломите, които спомагат за успеха на Магдалена Ангелова като психолог са:

 • Бакалавърска степен по Психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски”
 • Магистратура по Kлинична психология и психоаналитична перспектива” от Нов Български университет
 • Обучение за НЛП мастър практик (neuro-linguistic programming)
 • Курс за „Работа във фокусирана към решения кратка терапия”
 • Обучение по „ Семейни-фамилни констелации „
 • Курс по Шаманско лечение

Ава Драгиева

Станислава Драгиева е завършила Музикална Академия “проф. Панчо Владигеров” - София с класическо пиано. В момента е консултант по Позитивната Психотерапия, завършва магистратура по Артистични психо-социални практики и Психодрама към НБУ. 

прочетете още

Елена Димитрова

Консултант по личностно развитие, гост всяка сряда по канал3 по теми относно родителство, партньорство, отглеждане на здрави и щастливи деца и трудно зачеване.

прочетете още

Божидар Цендов

Дипломиран от Международния Институт по Хюман Дизайн (International Human Design School) след 2-годишно обучение, сертифициран Хюман Дизайн Професионалист, както и преподавател на семинара „Да Живееш Дизайна Си“.

прочетете още

Дени Андонова

Специализира в комбинацията от клетъчно хранене, енергиен баланс чрез техники на кинезиологията и Синтеза Докосване за Здраве, както и вибрационна терапия с Австралийски Цветни Есенции.

прочетете още