Бахова терапия

Терапия с есенциите на д-р Бах

През 30-те години на нашия век един преуспяващ английски лекар - д-р Едуард Бах - създава принципно нова система за лечение: лечение с настойки от цветовете на около 38 растения. Цветолечението по метода на д-р Бах получава истинското си признание след Втората световна война, когато се разпространява по целия свят.

Настойките на д-р Бах, действат на енергетичната система на организма, и то пряко. Метода цели акумулираната от растенията жизнена енергия, да увеличи жизненото ниво на организма. Избраните есенции имат своето лечебно въздействие както на телесно, така и на емоционално ниво.

Оттук произтича едно от огромните предимства на метода на д-р Бах; при него няма опасност от предозиране; лечението по този метод е съвместимо с всички традиционни лекарствени средства. Предлаганата услуга не само цели да определи подходящата в момента комбинация от есенции, но включва интерактивна сесия за подготовка и подсилване на ефектите на есенциите.

Лечението продължава поне 5-6 месеца като всеки месец се съставя нова комбинация от есенции на д-р Бах, която отразява прогреса в лечението. Всеки месец се провежда и контролна среща за уточняване на текущото състояние и за оределяне на насоките за работа за следващия месец.

В Център Емпатия ние прилагаме терапията на д-р Бах в следните стъпки:

  • Определяне на подходящата в момента първа комбинация от есенции на д-р Бах (вкл. и изготвянето на микса, бутилирането и надписването)
  • Среща за споделяне на насоки за развитие, двигателен режим, евентуално хранителен режим, комуникиране на препоръки за усилване ефекта на капките . Начин на прием и комбинирането с други елементи.
  • Всеки месец изготвяне на нова подсилваща комбинация с цел постигане на цялостно балансиране на нужните за човеса стимулации.

 

Подпомагащите услуги и практики в Център Емпатия

целят да развиват всяко ниво съставляващо цялостта на човека   .

Знанието за психичното и успешното управление на ума, разбиране и овладяване на емоциите. Грижата за здравословното функциониране на тялото, връзката с интуицията и душата.

Ние се стремим да ви дадем това което ще е полезно за вас и се радваме от вашата радост, защото това е цел.

Свържете се с нас

София, Драгалевци
телефон: +359 885 700 377
телефон: 02 4373491
email: empatiabg@gmail.com
skype: empatiabg

партньори