Strict Standards: Declaration of JCacheControllerPage::store() should be compatible with JCacheController::store($data, $id, $group = NULL) in /home/magiange/public_html/libraries/joomla/cache/controller/page.php on line 0

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /home/magiange/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 28

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /home/magiange/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 29

Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /home/magiange/public_html/libraries/joomla/string/string.php on line 30
Незабравима Южна Индия

Незабравима Южна Индия – с Библиотеката с Палмовите листа, Ашрам, Аюрведа!

 

Незабравима Южна Индия – с Библиотеката с Палмовите листа, Ашрам, Аюрведа!
София – Ченай  Махабалипурам Тируваналам – Ауровил – Танжор – Тричи  Мадурай – ККаня Кумари  Ковалам  Кочин – София 
02 -18 април 2016 / 16 нощи / 18 дни 

Пътешествие към себе си при срещата ни с мистична Индия. Ще учим през преживяването и ще опознаем радостта от простотата на живота.

 

С йога и медитации сутрин, участие във всекидневния живот в Ашрама на Шри Рамана Махариши. С посещение на селището на четците на Палмовите листа, „AGASTYA NADI JYOTISHAM“, на които според поверието, е записана съдбата на всеки човек, там ще ни разкажат за предишните прераждания и бъдещето. И още – древни храмове, музеи, рибарско селище, вкусна кухня, чаени плантации, Градината на подправките, Аюрведа процедури, диагностика,лечение и Аюрведична  храна. 

 

ДЕН 1
Отпътуване от София, Пристигане – Ченай
Пристигане в Ченай. Посрещане, помощ на летището и трансфер до хотела за почивка след полета. Нощувка в Ченай
ДЕН 2
Ченай забележителности, Ченай – Махабалипурам 80 км 1 ч. 15 мин.
Сутринта: запознаване със забележителностите на Ченай, Църквата Свети Тома – построена в чест на Св. апостол Тома, който обърнал в християнство над 17 000 човека, между които и мнозина измежду висшите индийски съсловия. Капалешвар Темпъл - Светилище на бог Шива, в който според традицията, при ритуала на поклонение в петък на богинята Карпагамбал – едно от превъплъщенията на Сарасвати – богинята на благополучието, се принася венец от „златни монети“. Храмът е емблема на дравидския стил архитектурата с величествена gopuram ( кула) . В двора на храма е святото дърво Punnai , едно от най-старите дървета в Ченай.
Форт Сейнт Джордж – двете му части: църквата St. Mary построена през 1680 година, най- старата англиканска църква в Индия, и Фортът – музей. Конструкцията на сградата е завършена през 1795 и служи като Мадрас съкровищница на Мадрас – старото име на Ченай, а големия салон на горния етаж е бил място за срещи с обществеността , и за забавления. Днес крепостта музей показва множество артефакти като монети , медали , картини , писма и още много други от колониалния период . Има банкетна зала в сградата на крепостта , наречена Уелсли Хаус , кръстена на Ричард Уелсли, генерал-губернатор на Индия. Има 4,5 м статуя на бог Cornwallis в предната част на музея, която е художествен шедьовър. Докарана е до Индия от Великобритания с кораб. Изобразява сцена с Типу Султан , двамата му сина и служители на Британската Източноиндийска компания. Минаваме покрай Марина бийч, с естествената красота на пясъка – с дължина 14 км и редуващи се край него магазини и ресторанти с морска храна, широката крайбрежна алея и красивите градини на брега на морето привличат туристите.
По-късно - с автобуса се отправяме към Махабалипурам и трансфер до хотела.
Нощувка в Махабалипурам.
ДЕН 03
Махабалипурам – забележителности, Махабалипурам – Тируваналам – 150 км, 3 часа
Махабалипурам – малък, тих крайбрежен курорт, с уникалния храм Shore (Крайбрежен) Храм от VII век, много приятен плаж и някои от най-красивите в света храмове, изрязани в скалите. Разположен на брега на Бенгалския залив, Махабалипурам е бил най-оживеното пристанище през I век. Тук са се обучавали и строителите на храмове, Посещение на седемте храма в стил Пагода, обливани от вълните на морето, и седемте храмови колесници, група монолитни паметници и фигури на животни, изрязани в скалите, най-ранни образци на Дравидската архитектура. Те са построени с голям ентусиазъм само за един век през времето на крал Нарасимбхаварман Първи.
Обиколката приключва с фотографиране на красивия Shore (Крайбрежен) Храм в светлината на залеза.
По-късно -отпътуване до Тируваналам 150 км, 3 часа
Пристигане и настаняване в ашрама.
ДЕН 4
Активности в ашрама.
Медитация и йога в Ашрама. Самонаблюдение и навлизане във вътрешния свят на душата.Запознаване с живота и постулатите на Шри Рамана Махариши. И още – пеене на мантри, сутрешна и вечерна молитва – пуджа, четене по групи.
ДЕН 5 
Отпътуване за Ауровил - 150 км, 3 ч
След пристигане – настаняване и посещение на Центъра за посетители и Музея на Ауровил, вземане на пропуски за медитация.
ДЕН 6 
Ауровил, медитация в купола Матримандир
Много енергийно и трансформиращо преживяване. В една златна сфера на силно енергийно място се намират мистични зали за медитация, преживяването и опита не може да се опише с думи, а просто трябва да преживее.
Следва нощувка в Ауровил.
ДЕН 7 
Ауровил
преди тръгване към Танжор. Но това ще го преценим допълнително дали ще е една или две медитациите, според броя на групата и желаещите за предсказания на житейската карта. Следва отпътуване за посещение на Селището на четците на Палмовите листа в Тамил Наду и получаване на предсказание от тях, които ще ни разкажат за нашето предишно прераждане, сегашните ни уроци, кармични цикли и какво ни предстои в бъдещето. Още наричани Акашови записи и астрологична-личностна информация. Пожелание можете да получите пълното ниво на тази информация за това какво ще ви се случва в този живот в личен и професионален план.
Нощувка в Танжор 180 км , пътува се 3,5 часа.
ДЕН 8
Танжор – забележителности, Танжор –Тричи, 60 км, 1,5 часа
След закуска – обиколка на Танжор – столица на Чола Империята от от XX до XIV век. Кралят на Чола Раджа Чола, който е управлявал от 985 дo 1016, е построил най-големите 74 храма. Започваме с Брахадеешвара храм, посветен на Шива - вече 10 века учените умуват как е построено изграденото от гранит гигантско светилище, в което могат да се поберат 8 европейски дворци. Кулата му се издига на повече от 62 метра, в основите и е вграден монолитен гранитен блок, който тежи 80 тона. След пристигане в Тричи - Запознаване със забележителностите на Тричи - посещение на величествения "Rock Fort Temple" който се извисява на повече от 83 метра върху скала. Стъпалата, изрязани в скалата, извеждат до храма. На първото ниво са руините на огромна зала, взривена през 1772 г. На следващото ниво е светилището Матрубутешварер, посветено на Шива, и на върха на хълма - 'Uchhi Pillayar Koil' – храм, посветен на Ганеша, откъдето се разкрива чудесна гледка към града.
Нощувка в Тричи.
ДЕН 9
Тричи – Мадурай, 160 км, 3 часа
След закуска – отпътуваме към Мадурай. Мадурай е на повече от 2500 години и е вторият по големина град в Тамил Наду – древен културен и научен център. Градът е планиран във формата на лотос. Разположен терасовидно на бреговете на река Вайгай, Мадурай е древната столица на Кралете на Пандия. Легендата разказва, че капки вълшебен нектар или "мадху" падат по земята от къдриците на бог Шива. Нектарът, който падал по земята, бил толкова сладък, че мястото било наречено Мадхурапури – страната на нектара, което впоследствие станало на Мадурай. Сега той е значим бизнес център. Славата на Мадурай е Менакши Сундарешвара – комплекс от храмове, които са посветеи на богинята Менакши, нейния съпруг Сундарешвара, и нейния небесен брат – бог Вишну. Посещение на пазара за цветя и возини с рикша до Храма на Менакши. Храмът Менакши е зала с близо хиляда колони. Може да се насладите на изгледа с цветове и звук от храма Тирумала Наик, или да посетите хълмовете Алагар и Тирупура – скалния храм. Вечерта, слушайте характерната храмова музика в Тирупа Ракундрам.
Нощувка в Мадурай.
ДЕН 10
Мадурай – Каня Кумари(250 км 5 часа)
Сутринта с автобуса се отправяме към Каня Кумари – най-южната точка на субконтинента. След пристигане – настаняване в хотела и време за почивка.
Нощувка в Каня Кумари.
ДЕН 11
Канякумари – Ковалам 90 км 2 часа
След закуска – с ферибота до Храмът Кумари Аман, Мемориала Вивекананда и статуята на Тирувалувар. След обяда отпътуваме за Ковалам, по пътя – посещение на Padmanabapuram Palace. След пристигане в Ковалам, настаняване в Аюрведа плажен курорт и среща с Аюрведа лекари за диагностика и записване на процедури.
Нощувка в Ковалам.
ДЕН 12
Ковалам
Рано сутринта може да направите йога в хотела или на плажа. След закуска ще имате цял ден за среща с Аюрведа лекаря на хотела за консултация и различни процедури. Диагностиката е включена в цената на пакета, процедурите се заплащат. Вечерта – залеза на остров Поовар – 16 км – около 30 мин от хотела ви. Нощувка в Ковалам.
ДЕН 13
Ковалам
Рано сутринта може да направите йога в хотела или на плажа. След закуска ще имате цял ден за среща с Аюрведа лекаря на хотела за консултация - и различни процедури. Диагностиката е включена в цената на пакета, процедурите се заплащат.
!ВАЖНО
В този Аюрведичен лечебен център до този момент в програмата сме заложили 4 нощувки . Има възможност за 6,7 дневна пакетна пречистваща и лечебна програма ако групата или част от нея решат да остане/ това е допълнителна опция като продължение на тази лечебна прогарма/ . След настаняването ни независимо дали сме 4,6 дни , се минава преглед и консултация при Аюрведа доктор и на базата на тази диагностика се изготвя индивидуална програма за пречистване и лечение на тялото и духа. Съобразено с диагностиката и интервюто със специалиста се избира , изготвя пакета от процедури, които всеки ще премине. Тук могат да се правят процедури за хронични проблеми / главоболие, синузити, алергии, астма, кожни проблеми, стрес и др. или подпомагане лечението на различни автоимунни заболявания. Има подмладяващи и детоксикиращи процедури и процедури за регенериране на органи. И всичко това съчетано с красива атмосфера, плаж, йога, медитация и здравословна Аюрведа храна ще ни зареди с здраве и усещане за хармония и баланс. Моля разгледайте сайта на Аюрведа центъра, който е сложен в таблицата и вижте всички възможни лечебни практики- в категория Ayurveda Treatments В центъра се предлагат и специални ,древни лечебни практики за жени – Йони пречистване.С тази терапия се постига изчистване на вагиналната област,активиране на мускулите на вагината,подобрява еластичността, подобрява сензитивността чрез различни масла и мн.други.
Какво е Аюрведа ?
Аюрведа е древна индийска система за природна и холистична медицина. Когато се преведе от Санскрит, Аюрведа означава “наука за живота” (на санскрит коренът Аюр означава “дълголетие” или “живот” и веда означава “наука”). Докато традиционната медицина чрез лекарства има тенденция да се съсредоточава върху лечението на болестта, Аюрведа ни дарява с познания за това как да се предотврати заболяване и как да се премахне причината за него, ако то се случи. Основни принципи на Аюрведа : Знанието на Аюрведа е препредавано устно чрез приемствеността на мъдреците в Индия, докато не е събрано в текст преди повече от пет хиляди години. Най-старите известни текстове на Аюрведа са Чарака Самхита, Сушрута Самхита и Ащанга Хрудая. Тези текстове подробно описват въздействието на петте елемента, намиращи се в космическата система - земя, вода, въздух, огън, пространство – върху нашата индивидуална система и излагат важността от поддържането на тези елементи балансирани за здравословен и щастлив живот. Според Аюрведа, всеки човек ще се влияе от някои елементи повече отколкото от други. Това е така, поради тяхното пракрити, или природна конституция. Аюрведа категоризира различните конституции в три различни доши: Вата - доша, в която елементите въздух и пространство доминират; Пита - доша, в която елементът огън доминира; Кафа - доша, в която елементите земя и вода доминират; Дошата засяга не само формата на едно тяло, но и тенденциите на тялото (като хранителни предпочитания и храносмилането) и темперамента на ума и емоциите на човек. Например, елементът земя при хора с доша Кафа е очевиден в тяхното твърдо, здраво като тип тяло, тенденцията им за бавно храносмилане, силната им памет и тяхната емоционална устойчивост.Тук се примесват дошите със знанието и енергията на чакрите. Чрез разбиране на качествата на нашата природна конституция ние сме по-способни да направим това, което е необходимо да се поддържаме в равновесие и щастие. Процедурите се заплащат допълнително. Нощувка в Ковалам.
Ден 14
Ковалам
Рано сутринта може да направите йога в хотела или на плажа. След закуска ще имате цял ден за среща с Аюрведа лекаря на хотела за консултация и различни процедури. Диагностиката е включена в цената на пакета, процедурите се заплащат.
Нощувка в Ковалам.

Вариант 1 – с Празника на Слоновете в Трисур

Ден 15
Ковалам – Кочин по шосе, 250 км, 7 часа.
Нощувка в Кочин.
Ден 16
Кочин - Трисур – Кочин, 80 км, 2 часа
Празника на Украсените слонове – Пуурам Фестивал.
Завръщане в Кочин – 80 км, 2 часа.
Ден 17
Кочин – забележителности
Холандския Дворец, Синагогата, Църква и Китайските рибарски мрежи на престанището.
Трансфер до летището за полета към дома в 22 часа.

Вариант 2 – с два дни повече в Ковалам, без празника на Слоновете

Ден 15
Ковалам
Рано сутринта може да направите йога в хотела или на плажа. След закуска ще имате цял ден за среща с Аюрведа лекаря на хотела за консултация и различни процедури.
Ден 16
Ковалам
Рано сутринта може да направите йога в хотела или на плажа. След закуска ще имате цял ден за среща с Аюрведа лекаря на хотела за консултация и различни процедури.
Ден 17
Рано сутринта - трансфер до Кочин, 250 км, 7 часа, и по-късно – до летището за полета към дома в 22 часа.

Възможно е част от групата да бъде по Вариант 1, а друга част – по вариант 2.

По време на пътешествието:е предвидено психологична работа с групата на тема: Духовна психология и личностна трансформация съчетано с динамична медитация, йога и дихателни, енергийни практики. Имаме възможност във втория период да присъстваме като финал ден преди полета на техния пищен и много интересен фестивал със слонове, символ на късмет, сила и успех.Той е много цветен и шумен и протича с изобилие от танци, музика и фоерверки-струва си да се преживее

Пакети

Цена на пакет*

на човек в двойна стая 

5700 лева

Доплащане за самостоятелна стая

1150 лева

*При миним на групата - 8 души! Цените са при курс на 1 US $ =1,82 лева, в случай на резки промени във валутния курс е възможно цената да се промени.

Срок за записване и плащане на 60% аванс – 15 февруари, доплащане – 01 март

Банкова сметка
Тиара Тур ООД 121 182 607
София ул. Пиротска 45
Банкова сметка РАЙФАЙЗЕНБАНК АД BIC: RZBBGSF
IBAN: BG25RZBB91551022192315
Основание за плащане: Организирано пътуване Индия – и вписани датите на пътуването

Телефон за контакти за България: Весела Кожухарова 0899 95 95 88
Водач и психотерапевт: Маги Ангелова 0885 700 377
Координатор за записвания от Англия: Антония Вълков -0783 2299 483

За записване е необходимо да предоставите следните данни:

Г-жа / Г-н
3 имена на латиница по паспорт
Настаняване – ед/дв стая
Паспорт №
Дата на раждане
Националност
Страна на издаване на паспорта
Дата на издаване
Дата на валидност
1
Mrs/Mr
 
 
 
 
 
 
 
2
Mrs/Mr
 
 
 
 
 
 
 

При нас може да сключите застраховка „Отмяна на пътуване“.

Цената ВКЛЮЧВА

• Самолетни билети София – Ченай, Кочин– София
• 16 нощувки с настаняване в двойна стая в хотелите посочени по-горе или подобни
• Закуска – бюфет всеки ден на всички места в хотелите Останалите хранения - (вечеря) ще бъдат сервирани в хотелите / местни ресторанти. Храненето за дните в Ашрама и в Къщата за гости в Ауровил не е включено.
• Входни такси за всички посещавани обекти (еднократно) според описанието на маршрута
• o Ченай- Държавният Музей и Форт Сейнт Джордж Музей o Махабалипурам:- Shore Temple (Arjuna's Penance) o Пондичери:- Govt Museum + Aurobindo Ashram + Auroville town o Танжор:- Tanjor Art Gallery + Royal Museum o Тричи:- Temple Art Museum + Srirangam Temple o Мадурай:- Thirumalai Nayak Palace + Meenakshi Palace + Art Museum o Кумараком:- Kumarakom Bird Sanctuary o Кочин: Холандския Дворец, Синагогата, Църква и Китайските рибарски мрежи на престанището.
• Обслужване от английски говорящ местен екскурзовод, съпровождащ ви по време на обиколките и екскурзиите според описанието на маршута.
• Предсказание в селището на четците на палмовите листа – до 2-ра степен, допълнително – се заплаща, от 100 US $
• Водач – преводач на български при група над 15 човека
• “Добре дошли” според местните обичаи на летището при пристигане - с венци
• Една бутилка (1 литър) минерална вода всеки ден при обиколките и екскурзиите
• Наш представител за посрещане при всяко пристигане и заминаване и трансфери
• Всички трансфери, екскурзии и обиколки ще бъдат с климатизиран транспорт- - 08 до 09 пакета: 01 микробус Tempo Traveler - 10 до 14 пакета: 01 Мини - бус с 18 места - 15 до 24 пакета: 01 автобус с 35 места
• Пътни такси, такси за паркинг, гориво, и междущатски такси
• Всички обичайно прилагани такси, вкл. Държавни такси

Цената НЕ ВКЛЮЧВА

• Медицинска застраховка с покритие 15 000 Евро
• Виза за Индия –получава се и се заплаща в Индийското посолство-необходими документи
• Паспорт в оригинал с минимална валидност 6 месеца след предполагаемата дата на връщане от Индия. В паспорта трябва да има поне 2 свободни страници, където да бъде положена визата
• Две снимка с размери 5.08 x 5.08 см
• Разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн
• Съответната такса, която следва да се заплати в брой в лева – 105 лв. за туристическа виза
• Придружаващи документи – за туристическа виза - двупосочен самолетен билет (самолетни билети за влизане в Индия, както и за напускане на страната)
• Всички кандидати за виза трябва да попълнят и подадат формулярите си на адрес http://indianvisaonline.gov.in. Препорьчва се на кандидатстващите да прикачват и снимката си, когато подават документите си онлайн.
• Посолството ще се свърже с кандидатите, за да ги информира за датата и часа, в които ще трябва да дойдат лично в Послоството, за да бъде проведено интервю, както и за вземане на биометрични данни.
• Съветват се всички кандидатстващи за виза да подават документите си поне 14 работни дни преди датата си на отпътуване за Индия.
• Аюрведа масажи и диагностика
• Постелки за йога
• Разходи от личен характер като товарене, пране, телефон и факс разговори, алкохолни/безалкохолни напитки, фотоапарат/видеокамера такси при посещение на обекти, медицински разходи, свръхбагаж , застраховки и др.
• Алкохолни/безалкохолни напитки 
• Всички хранения извън отбелязаните по-горе
• Такси за фотоапарат и видеокамера
• Всички други услуги, неупоменати като включени
• Такса за пренасяне на багаж в хотелите, жп гарите и летищата.
• Цените са валидни само за периода, който е указан по-горе.

Телефон за контакти за България: Весела Кожухарова 0899 95 95 88
Водач и психотерапевт: Маги Ангелова 0885 700 377
Координатор за записвания от Англия: Антония Вълков -0783 2299 483

Забележки:
o Времето за настаняването и напускането на хотелите е 12 часа на обяд.
o Цените могат да бъдат променяни съобразно с промяната на разходите.
o Разчетите включват само нещата упоменати в описанието на маршрута Ви.
o Бакшиши за екскурзовода, шофьора и помощника – около US$ 8 на ден, общо 88 $
o Моля, отбележете, имената но хотелите, упоменати по-горе само показва, че нашите цени са базирани на използуването на тези хотели. Това не бива да се тълкува, че във всички случаи се потвърждава настаняването в тези хотели, докато не получите потвърждение от нас за резервацията Ви. В случай, че някой от упоменатите хотели не е наличен по време на запитване за резервация, ние ще направим алтернативно настаняване в подобен или по-добър хотел, и ще Ви уведомим за разликата в цените увеличение/намаление.
o В случай на колебание на валутните курсове или изменение на държавните такси, или цените на горивата, си запазваме правото да променяме цената на тура.

Телефон за контакти за България: Весела Кожухарова 0899 95 95 88
Водач и психотерапевт: Маги Ангелова 0885 700 377
Координатор за записвания от Англия: Антония Вълков -0783 2299 483

Град

Deluxe Hotels

Web Addresses

вечери 1 вариант

вечери 2 вариант

Chennai

Hotel Clarion

www.clarionchennai.com

1

1

Mahabalipuram

Hotel Indeco

www.indecohotels.com

1

1

Thiruvannamalai

Ashram

www.sriramanamaharshi.org

2

2

Auroville

Isai Ambalam GH / Guest House

www.guesthouses.auroville.org/index.php?param=cGFnZT1wcm9maWxlZGV0YWlsLnBocA==&id=168

2

2

Tanjore

Hotel Sangam

www.sangamhotels.com

1

1

Tirchy

Hotel Sangam

www.sangamhotels.com

1

1

Madurai

Hotel Sangam

www.sangamhotels.com

1

1

Kanyakumari

The Seashore

www.theseashorehotel.com

1

1

Kovalam

Somatheram Ayurveda Resort

www.somatheeram.in

4

6

Kochin

Hotel Emarald

www.emarald.in

2

 

Телефон за контакти за България: Весела Кожухарова 0899 95 95 88
Водач и психотерапевт: Маги Ангелова 0885 700 377
Координатор за записвания от Англия: Антония Вълков -0783 2299 483